Love pods?

Then Polpo Play is THE app for all your podcast needs.
Whether it's tuning in to your favourite pods or dipping in to our delicious Feed Page and discovering a tasty treat for your ear buds, Polpo Play won't disappoint.
Download, listen, like and share the love!!

Relationstips – ge varandra var sin dag

Åsa Nyvall 2023/03/15 3 min read

Det här är ett tips som jag tycker är både inspirerande och kul. Och det fina är att det fungerar lika bra om man är kompisar, syskon, kärlekspar, familj eller i andra konstellationer. Man ger helt enkelt varandra var sin dag.

Men inte så som man brukar göra när man överraskar någon. För när man överraskar någon försöker man ju fundera ut vad den andra personen gillar för att sedan skapa en dag utifrån det. Men nu vänder vi på steken och istället får du en dag som du helt och hållet planerar utifrån vad du tycker om att göra. Och så får den du gör det här tillsammans med hänga med dig på ditt äventyr. Tricket är att den som följer med under dagen inte får vara negativ eller avstå från att göra saker (om det inte är rädslor som står i vägen såklart). Utan man hänger bara med.

Det blir som en gåva där man bjuder in varandra till sådant som man själv tycker om, men kanske inte har delat förut. Och det blir samtidigt ett sätt att själv knyta an till vad man gillar på riktigt. Är ni två som tar er an denna härliga utmaning så bestämmer ni från början vilka två dagar som ni viger helt och hållet åt detta. Var sin dag att arrangera där den andre bara får åka med.

Dela med dig av vad du tycker om med någon som du tycker om!
Kanske behöver ni sätta lite ramar för vad det får kosta, vem som betalar vad, hur lång tid det får ta eller om det finns rädslor att ta hänsyn till. Men inget får undvikas bara för att någon anser att det är tråkigt eller inte faller dem i smaken.

Vad kan det här leda till då? Det finns faktiskt flera fina effekter som ni kan få ut av att ta er an utmaningen, nämligen:

 1. Den som bestämmer vad som skall göras behöver först bli nyfiken på vad hen verkligen tycker om att göra. De liv vi lever är ofta väldigt fulltecknade med måsten och man påverkas av sin omgivning, så det är inte alltid helt enkelt att hitta i sig själv vad man tycker om. På riktigt. Så det här ger en möjlighet att ta reda på vad man faktiskt gillar att göra.
 2. Den som hänger med får träna sig på att släppa kontrollen. Ha tillit. Den här personen får också träna sig på att hålla inne med sina förutfattade meningar och låta bli att uttrycka onödig negativitet.
 3. Den som bestämmer får träna sig att ta kommandot och våga stå för sina val.
 4. Den som hänger med kan få nya insikter i att det finns saker som hen verkligen uppskattar att göra men som han eller hon aldrig hade kommit att tänka på skälv. Det som verkat tråkigt kanske är riktigt kul.
 5. Det väcker lust till lek, bus och upptåg.
 6. Ni kan finna nya saker som ni gillar att göra tillsammans.
 7. Det stärker relationen.

Vad tror du? Är detta något som låter spännande och kul? I så fall kanske du skall presentera den här idén för någon som du vill dela upplevelsen med. Redan idag. 

Love, Å

Instagram: @asanyvall

You are commenting on: Relationstips – ge varandra var sin dag

Your comment is awaiting review before being published. You who comment are responsible for the content of the comment. Responsible publisher of this website is not responsible for the comments. Polpo urges commentators to use a friendly tone, civilized language, behave well and comply with applicable laws.
 • Blyg
  Du är bäst
  2023/03/15 18:11
  • Åsa Nyvall
   Du är ju bara för go ✨
   2023/03/15 20:27
 • Peter Gustafsson
  Hej Åsa, det var fina tips. Ska ta åt mig och genomföra dem. Ha en bra dag. Kram
  2023/03/16 15:13
  • Åsa Nyvall
   Men vad kul! Lova att berätta hur det gick och kändes ✨
   2023/03/16 15:16